UNF / Aktiviteter / 11. april 2019 • Hvad gør maden lækker?

Hvad gør maden lækker?

Foredrag ved Mathias Porsmose Clausen

TORSDAG D. 11. APRIL 2019
UNF Odense

Maden er en livsnødvendig del af vores hverdag. Men hvorfor har vi lyst til noget mad mere end noget andet? Madens kemiske sammensætning og fysiske struktur i duft, smag og mundfølelse, har betydning for vores smagsoplevelse. Jeg vil komme ind på, hvordan køkkenet bliver til et laboratorium, hvor maden karakteriseres ved hjælp af metoder og begreber hentet fra bl.a. biofysik, bløde materialers fysik, fysisk kemi og fødevarevidenskab. Med udgangspunkt i gastronomiske tilberedninger af mad gennemgår jeg, hvordan smagsoplevelser og tilberedningsmetoder kan have deres forklaring i grundlæggende naturvidenskabelige fænomener.

Arrangementet kræver personligt medlemskab eller tilhørsforhold til betalende institution.

MATHIAS PORSMOSE CLAUSEN

PhD, Post doc, Syddansk Universitet

Biologi
Kemi
Klima

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 11. April 2019

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT