UNF / Aktiviteter / 24. februar 2019 • Romantikkens videnskab

Romantikkens videnskab

Undervisningsforløb ved Freja Værnskjold Dzougov

SØNDAG D. 24. FEBRUAR 2019
UNF Lyngby

Hvad er viden? Og hvordan skaber vi den? Det er spørgsmål, der gennem tiden har haft mange svar, og i denne række af arrangementer vil vi dykke ned i nogle af dem og undersøge, hvad fortidens tanker har at bidrage med den dag i dag.

I romantikken ville man have alle videnskaber til at spille sammen og skabe et universelt system for hele verden. Man mente nemlig, at verden var ånd, og at hver videnskab var et udtryk for, at menneskets ånd kom tættere på verdens. Det højeste mål var, at de skulle komme fuldstændig i overensstemmelse. Det var en tid, hvor man i modsætning til i dag ikke forsøgte at være på objektiv afstand af det man undersøgte, men derimod netop fokuserede på, hvordan man kunne komme oplevelsesmæssigt tættere på sit objekt. Vi kommer til at undersøge, hvordan dette ledte til et langt mere intimt og meningsfokuseret forhold til verden, end man møder i den moderne tids objektivitet.

Forløbet foregår på DTU bygning 210 lokale 008. Hvis i skulle have problemer med at finde vej på DTU så kan i kontakte Freja på 29 88 52 20 :)

FREJA VÆRNSKJOLD DZOUGOV

Studerende, Københavns Universitet

Videnskabshistorie

Praktisk info

UNDERVISNINGSFORLØB • UNF Lyngby

Søndag d. 24. Februar 2019

kl. 13.00- 15.00

Danmarks Tekniske Universitet

2800 Kgs. Lyngby