Oxford Dictionary definerer ordet "Holistic" som "at betragte en hel ting eller et væsen som mere end en samling af dele" og "Cuisine" som "en madlavningsstil”. Når de kombineres, trækker de to ord på elementer fra gastronomiens, teatrets og kunstens verden samt fra videnskab, teknologi og design for at skabe komplette sensoriske spiseoplevelser.
Holistic Cuisine blev oprindeligt italesat og formuleret af den danske kok og restauratør Rasmus Munk i foråret 2018. Den holistiske tilgang har dog vokset i Rasmus' sind siden før han åbnede sin restaurant, Alchemist, i København. Rasmus' motivation for at formulere Holistic Cuisine kommer fra et personligt ønske om at italesætte den tilgang, han har kultiveret på Alchemist de sidste to år, der strækker sig længere end teknikker, (mad-) kultur og traditioner.
Til foredraget fortæller kok og restauratør Rasmus Munk om sin personlige rejse fra barndommen i Randers med frysepizzaer, Knorr Bearnaise og biler til Michelinrestauranter, formuleringen af et nyt køkken 'Holistic Cuisine' og livet som køkkenchef på én af Skandinaviens hotteste restauranter. Rasmus tilbereder undervejs smagsprøver på sit holistiske køkken, hvor etiske dilemmaer, velsmag og æstetik går hånd i hånd.
Kok og restaurantejer,
FOREDRAG • UNF København
Mandag d. 18. Februar 2019
kl. 18.30- 20.30
Auditorium 1, H.C. Ørsted Institutet, Københavns Universitet
Universitetsparken 5
2100 København Ø
Alle er velkomne, men denne aktivitet er mest for: