UNF / Aktiviteter / 24. januar 2019 • Opdagelse af Exoplaneter

Opdagelse af Exoplaneter

Foredrag ved Hans Kjeldsen

TORSDAG D. 24. JANUAR 2019
UNF Aarhus

Exoplaneter er planeter, som kredser omkring en anden stjerne end Solen. Man har i mange århundrede spekuleret på, om der findes planeter omkring andre stjerner. I 1995 blev den første exoplanet opdaget.

Nyere forskning indikerer, at exoplaneter er ret almindelige omkring andre stjerner. Faktisk almindelige nok til, at det forventes at de fleste stjerner huser en eller flere planeter. Det er derfor blevet til et helt forskningsfelt i sig selv at lede efter exoplaneter, særdeles nogen der kan husere liv som vi kender det.

Hans Kjeldsen, professor på Institut for Fysik og Astronomi, vil til foredraget gå mere i dybden med forskellige fremgangsmåder der bruges til at finde og undersøge exoplaneter, og vil bl.a. beskrive hvordan vi kan bestemme exoplaneternes baner og opbygning og muligheder for at have flydende vand på overfladen og dermed potentielt liv.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

HANS KJELDSEN

Hans Kjeldsen

Professor, Professor, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet

Astronomi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 24. Januar 2019

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT