UNF / Aktiviteter / 15. november 2018 • Aldringens Mysterier

Aldringens Mysterier

Hvorfor bliver vi ældre?
Foredrag ved Palle Høy Jakobsen

TORSDAG D. 15. NOVEMBER 2018
UNF Aarhus

Vi bliver ældre generation for generation. Man regner med, at en stor del af børnene, der fødes i disse år, vil blive over hundrede år gamle. Hvor gamle kan vi blive og hvilke processer ligger bag vores aldring? Der er kommet mange nye behandlingsmetoder i dag mod en række sygdomme men der er kun sket begrænsede fremskridt i relation til alders relaterede sygdomme som Alzheimer demens, hvorfor? De nyeste innovations fremskridt indenfor lægemidler, medicinsk teknologi og IT baseret kommunikation diskuteres.

Palle Høy Jakobsen er biolog og har en ph.d.-grad i naturvidenskab og en doktorgrad i medicin. Han har tidligere forsket i immunologi og infektionssygdomme samt arbejdet med kommercialisering af forskning hos blandt andet Novo Nordisk. Han har været direktør for den skandinaviske enhed af netværket EIT-Health, der har fokus på innovation og sund aldring. I dag er han Studie Direktør og lektor på Copenhagen Business School samt ekstern lektor på Københavns Universitet. Palle Høy Jakobsen er forfatter til gymnasie fagbøgerne Immunologi https://www.nucleus.dk/boeger/trykte-boeger/immunologi-detaljer og Livets koder https://www.nucleus.dk/boeger/trykte-boeger/livets-koder-detaljer og tidligere Malaria og sneglefeber udgivet af Nucleus og han har skrevet artikler til Aktuel Naturvidenskab.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

PALLE HØY JAKOBSEN

Palle Høy Jakobsen

PhD og Doktor, CBS, Department of Innovation and Organizational Economics

Biologi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 15. November 2018

kl. 17.15- 19.00

Auditorium F, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT