UNF / Aktiviteter / 9. november 2018 • Astronom for en aften

Astronom for en aften

Studietur ved Ole J. Knudsen

FREDAG D. 9. NOVEMBER 2018
UNF Aarhus

VIGTIG INFORMATION - aflysning:

Aktiviteten er desværre aflyst.

Hvad laver en astronom? Hvordan observerer vi himmellegemerne? Og hvordan virker et teleskop?

Denne aften står i astronomiens tegn. Vi skal tilbringe en hyggelig aften ude på Ole Rømer Observatoriet i Højbjerg - med observation af forhåbenligt både nattehimlen og planeterne. Vi vil benytte de teleskoper der er på observatoriet, hvis vejret er til det. Derudover har vi fået lov til at prøve det fjernstyrede SONG-teleskop der befinder sig på Teneriffe. (Mere om det her: http://song.au.dk/about-song/). Desuden vil der være oplæg om hvordan astronomer arbejder med observationer ude i den virkelige verden.

Der er lagt program fra kl. 17-21 med indlagte pauser undervejs. Efter det officielle program er slut, kan alle blive og observere så længe de har lyst. Sørg for at få spist inden, og medbring evt. en madpakke.

Bemærk: Workshops og studieture kræver ikke længere personligt medlemskab (75kr), men blot et vilkårligt medlemskab. Nu kan man derfor deltage via sit gymnasiemedlemskab. Folkeskoleelever kan også deltage i workshops og studieture uden personligt medlemskab.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

OLE J. KNUDSEN

Ole J. Knudsen

BSc, Kommunikationsmedarbejder, Stellar Astrophysics Centre, Aarhus Universitet

Ole J. Knudsen er ansat på Stellar Astrophysics Centre som formidler til pressen og den almene befolkning. Han formidler fysik, særligt astrofysik og rumforskning. Han afholder desuden foredrag, kurser og andre events der relaterer sig til fysikformidling. Ole har tidligere været ansat på Steno Museet som planetarieleder i en årrække.

Astronomi

Praktisk info

STUDIETUR • UNF Aarhus

Fredag d. 9. November 2018

kl. 17.00- 21.00

Ole Rømer Observatoriet

Observatorievejen 1
8000 Aarhus C

VIS KORT