UNF / Aktiviteter / 11. oktober 2018 • Stjernedannelse

Stjernedannelse

Foredrag ved Ole J. Knudsen

TORSDAG D. 11. OKTOBER 2018
UNF Aarhus

Det er bare gas!

(- og lidt kosmisk støv blandet sammen i Universets store suppegryde)

En gang var der bare mørkt overalt, men i mørket var der gasser, dannet i minutterne efter Big Bang. Tyngdekræfterne satte gang i den første stjernedannelse, og siden er det gået løs med generation efter generation af stjerner, og Universet er blevet mere og mere forurenet med det støv, som vi alle sammen er dannet af. Kommunikationsmedarbejder Ole J. Knudsen fra Stellar Astrophysics Centre tager os med hele vejen fra dengang til nu, hvor vores egen stjerne, Solen er midaldrende, men hvor der stadig dannes nye stjerner rundt omkring i nabolaget.

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

OLE J. KNUDSEN

Ole J. Knudsen

BSc, Kommunikationsmedarbejder, Stellar Astrophysics Centre, Aarhus Universitet

Ole J. Knudsen er ansat på Stellar Astrophysics Centre som formidler til pressen og den almene befolkning. Han formidler fysik, særligt astrofysik og rumforskning. Han afholder desuden foredrag, kurser og andre events der relaterer sig til fysikformidling. Ole har tidligere været ansat på Steno Museet som planetarieleder i en årrække.

Astronomi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 11. Oktober 2018

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT