UNF / Aktiviteter / 19. september 2018 • Cellefabrikker & Tang og de blå ressourcer

Cellefabrikker & Tang og de blå ressourcer

Foredrag

ONSDAG D. 19. SEPTEMBER 2018
UNF Lyngby

Dette foredrag består af to dele.

Tang- den Blå Ressource (Susan L. Holdt)

For få år siden så vi tang som ”det ulækre lugtende stads, der var skyllet op på stranden”, men flere og flere danskere ser nu tang, som en ny fødevare og ressource til diverse formål.

Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere bæredygtig fødevareproduktion ud på havet, samt give eksempler på tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, såsom anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU Fødevareinstituttets egen forskning indenfor især antioxidanter og ekstraktion af proteiner.

Så lad os få det på spisebordet og i maden og ikke kun når vi spiser sushi eller får maden serveret af de ”fine kokke”, der har fået øjnene op for tangs muligheder.

.

Cellefabrikker (Peter Ruhdal Jensen)

Industriel fødevareproduktion leder ofte til side/affaldsstrømme som ofte udgør et miljøproblem når de skal bortskaffes. I virkeligheden er disse sidestrømme ofte ressourcer som med anvendelse af de rette teknologiske løsninger kan anvendes, enten direkte som fødevare eller på anden måde til at skabe værdi i fødevareindustrien.

I mit foredrag vil jeg gennemgå eksempler på hvordan sådanne sidestrømme fra bryggerier, mejerier og landbrug kan udnyttes og skabe værdi for både forbrugere, industri og miljø og dermed bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Biokemi
Biologi
Bioteknologi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Lyngby

Onsdag d. 19. September 2018

kl. 18.00- 20.00

Auditorium 42, Danmarks Tekniske Universitet

Bygning 303A, Matematiktorvet
2800 Kgs. Lyngby

Filer fra aktiviteten

DOWNLOAD SLIDESHOW