UNF / Aktiviteter / 12. september 2018 • Robotprogrammering

Robotprogrammering

Lego Mindstorm og World Robot Olympiad
Undervisningsforløb ved Ole Caprani

ONSDAG D. 12. SEPTEMBER 2018
UNF Aarhus

I den internationale robotkonkurrence World Robot Olympiad (WRO) skal der i alderskategorien 16-19 årige bygges og programmeres en LEGO Mindstorms robot som på egen hånd kan gennemfører en række avancerede robotopgaver på en bane. Se mere på http://legolab.cs.au.dk/Danish.dir/WRO2018Regular/index.html.

For at kunne bygge og programmerer en WRO robot, skal der tages avancerede robotteknologier i brug som f.eks. robotnavigation ved hjælp af sensorer, robotmanipulation af objekter ved hjælp af motorer og reguleringsteknik. Sådanne teknologier introduceres i dette kursus gennem praktisk arbejde med LEGO Mindstorms robotter på årets WRO bane. Kursisterne opnår indsigt i flere programmeringssprog, bl.a. det grafiske sprog EV3-G og det tekstbaserede sprog JavaScript.

Kurset løber over 6 onsdage på Institut for Datalogi, Åbogade 32, bygning 5342 fra klokken 16-19. Første gang onsdag den 29. august, og herefter er det hver onsdag til og med d. 3. oktober.

Efter 6 kursusgange er I klar til og har mulighed for at deltage i den danske WRO finale den 6. oktober, se http://cs.au.dk/news-events/camps-and-competitions/wrodenmark/ Det er ikke et krav at deltage i WRO for at kunne deltage i kurset.

Medbring computer, LEGO Mindstorms robotter låner I. I arbejder i grupper af 2-3 personer.

Målgrupperne for arrangementet er gymnasieelever og folkeskoleelever fra 7.-10. klasse.

OLE CAPRANI

Lektor, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Praktisk info

UNDERVISNINGSFORLØB • UNF Aarhus

Onsdag d. 12. September 2018

kl. 16.00- 19.00

Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Åbogade 40, Bygn. 5795
8200 Aarhus N

VIS KORT