UNF / Aktiviteter / 23. august 2018 • Kaffekemi

Kaffekemi

Foredrag ved Martin Worm-Leonhard

TORSDAG D. 23. AUGUST 2018
UNF Aarhus

Koffein gør os vågne, glade, opmærksomme, slanke, i stand til at læse til eksamen – og muligvis afhængige. Det er det mest udbredte og indtagede stimulerende stof på verdensplan, og i sin rene form er det et uspektakulært, hvidt, bittert smagende pulver. Men hvor kommer det fra, hvordan er det blevet så udbredt, hvordan virker det, og har det nogen anvendelse udenfor nærings- og nydelsesmidler?

Dette foredrag vil drage gennem historien — fra mayaernes ”Gudernes Føde”, over ethiopiske gedehyrder, gennem mellemøstlige kaffehuse, over oplysningstidens ”nøgterne rus” og til i dag, hvor kaffe — måske den mest udbredte koffeinholdige drik? — er skiftevis gavnlig, giftig, ligegyldig, dehydrerende, koffeinfri, eller bare bydende nødvendig for at blive et menneske om morgenen. Et på alle måder opfriskende foredrag!

Det anbefales at møde senest 15 minutter før arrangementer, da vi ellers vil frigive reserverede pladser.

Vidste du Matematisk Kantine har aftenåbent fra 17.00-20.30? Køb kaffe og kage i pausen eller gør en tur ud af det og spis aftensmad dernede med dine elever efter foredraget. I kan også møde os dernede til en uformel snak - se efter de sorte UNF t-shirts. Bemærk at nogle aftener kan alle borde være optaget. Læs mere og bestil bord her.

MARTIN WORM-LEONHARD

Retskemiker, Syddansk universitet, Retsmedicinsk Institut

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Aarhus

Torsdag d. 23. August 2018

kl. 17.15- 19.00

Auditorium E, Institut for Matematik, Aarhus Universitet

Ny Munkegade 118
8000 Aarhus C

VIS KORT