UNF / Aktiviteter / 2. juli 2018 • Sikkerhedsworkshop: Hacking og overvågning

Sikkerhedsworkshop: Hacking og overvågning

Workshop ved Thomas Kobber Panum, Kaspar Hageman, Tatiana Madsen og Lars Møller Mikkelsen

MANDAG D. 2. JULI 2018
UNF Aalborg

Nu om dage hører man tit om sikkerhed eller noget der bliver henvist til som cybersikkerhed og at vores digitale teknologier og systemer ikke er robuste i forhold til sikkerhedsangreb. Vi vil gerne invitere dig til at bruge to dage i din sommerferie på at få et indblik i sikkerheds-verdenen. Udover at give et indblik i denne verden, vil vi gøre lave workshoppen så praktisk som muligt. Du vil prøve at finde svage steder i et computersystem og at bygge et lille overvågningsapparat.

Bemærk, at der kræves ikke programmeringserfaring for at deltage og alle er velkomne. På dagen vil vi guide dig i brug af forskellige computer-værktøjer og opgavernes sværhedsgrad bliver fastsat i forhold til dit eget niveau.

Programmet vil foregå d. 2 og 3 Juli fra kl 9 til kl 18. på Fredrik Bajers vej 7, 9220 Aalborg; lokale 7A 4-106. Bemærk adressen!

Det koster 75 kr. at tilmelde sig hvis du ikke er medlem af UNF. Du kan sende dem via mobilepay til nummeret 23690 eller til vores konto: reg. nr: 9570 Kontonummer: 11916821 Venligst skriv dit navn også.

Hvis der bliver nogle problemer kan i ringe til Alexander på 50894481 Dag 1

Denne dag vil bestå af en introduktion til hacking. Der bliver mulighed for at lære om de værktøjer, som professionelle sikkerhedsfolk arbejder med til hverdag. Vi starter i det helt simple, så selvom man ikke har programmeringserfaring eller lignende, vil der være mulighed for at deltage.

Du får mulighed for at stifte bekendtskab med den helt store værkstøjskasse inden for it-sikkerhedsværktøjer, Kali Linux, hvor vi vil bruge nogle af værktøjerne til at bryde ind i systemer. Vi vil gennemgå teknikker som anvendes af professionelle til at teste sikkerheden, og ultimativt bryde igennem systemer så data kan stjæles eller en server kan overtages.

På dagen er du velkommen til at medbringe din egen bærbar. Ellers har vi en række bærbare som kan anvendes.

Dag 2

På dag 2 bevæger vi os i verden af mobiltelefoner og andre enheder som snakker trådløs. Vi kigger nærmere på hvilke signaler vores smartphones udsender for at forstå hvordan de kan blive misbrugt til tracking. Vi vil bygge en lille enhed på Rasperry Pi platformen som kan sniffe trådløse signaler, dvs. detektere signaler som smartphones eller computere i nærheden udsender, når de er på WiFi netværk.

Opsamlet data kan vise hvilker enheder, der er i nærheden og hvor de har været før. I løbet af dagen snakker vi også om fortrolighed og beskyttelse af personlige oplysninger.

Det bliver to lange og spændende dage. Vi serverer frokost og eftermiddagskage, hvilket er inkluderet i prisen.

THOMAS KOBBER PANUM

Thomas Kobber Panum

Elektroniske Systemer, AAU, AAU

Software Ingeniør som har bevæget sig over til den mørke side, og bruger nu sin tid på at ødelægge software frem for at bygge det :-) Arbejder til daglig som PhD studerende på AAU, hvor han forsker I hvordan matematiske modeller som kan trænes til brug af detektion af phishing.

KASPAR HAGEMAN

Kaspar Hageman

Elektroniske Systemer, AAU, AAU

I am Kaspar and I will be one of your instructors for Security Workshop soon. I work at the Aalborg University and love my work in cyber security. I am especially interested in monitoring and analysing Internet traffic to find out when certain attacks are taking place. You may have guessed it already, but I don't originally come from Denmark; I come from the Netherlands instead.

TATIANA MADSEN

Tatiana Madsen

Elektroniske Systemer, AAU, AAU

Til dagligt arbejder jeg med trådløse netværk og finder smarte måder computere, mobiltelefoner og forskellige industrielle dimser kan kommunikere trådløst, sikkert og effektivt. Jeg underviser på AAU og koordinerer vores ”Internetteknologier og computersystemer”-uddannelse.

LARS MØLLER MIKKELSEN

Lars Møller Mikkelsen

Elektroniske Systemer, AAU, AAU

En nysgerrig computer ingeniør med hang til at udnytte computer systemer på alle andre måder end oprindeligt tiltænkt. Det hele startede med en bachelor i Internetteknologier og Computersystemer ved AAU, og i dag arbejder han som post doc og forsker i hvordan eksisterende kommunikationsteknologier kan udnyttes i IoT systemer for at skabe nye services og applikationer.

Praktisk info

WORKSHOP • UNF Aalborg

2. Juli 2018 - 3. Juli 2018

Fra kl. 09.00 mandag
Til kl. 18.00 tirsdag

Aalborg

9000 Aalborg