UNF / Aktiviteter / 19. april 2018 • Molekylær gastronomi

Molekylær gastronomi

Foredrag ved Mathias Porsmose Clausen

TORSDAG D. 19. APRIL 2018
UNF Odense

De senere år har der været en stigende interesse for gastronomi. Særligt har molekylær gastronomi med nye alternative tilberedninger, der tager udgangspunkt i videnskabelige principper, skabt opmærksomhed. Mad er et oplagt emne for tværfaglige videnskabelige studier, idet mad er biologisk materiale, fuld af kemiske komponenter og fantastiske fysiske fænomener. Når vi spiser, resulterer madens kemiske sammensætning og fysiske struktur i dufte, smage og mundfølelse, der alle har betydning for vores smagsoplevelse. I foredraget vil vi gennemgå, hvordan køkkenet bliver til et laboratorium, hvor maden karakteriseres ved hjælp af metoder og begreber hentet fra bl.a. biofysik, bløde materialers fysik, fysisk kemi og fødevarevidenskab. Med udgangspunkt i gastronomiske tilberedninger af mad gennemgår vi, hvordan smagsoplevelser og tilberedningsmetoder kan have deres forklaring i grundlæggende naturvidenskabelige fænomener.

MATHIAS PORSMOSE CLAUSEN

postdoc,

Biokemi
Biologi
Bioteknologi
Kemi
Medicin

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 19. April 2018

kl. 19.00- 21.00

U47, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT