UNF / Aktiviteter / 20. februar 2018 • På rumsafari blandt Mælkevejens planter

På rumsafari blandt Mælkevejens planter

Streaming fra Aarhus Universitet
Foredrag ved Hans Kjeldsen

TIRSDAG D. 20. FEBRUAR 2018
UNF Vestsjælland

I samarbejde med ZBC HTX i Slagelse streamer vi foredrag fra Aarhus Universitet. I denne omgang handler det om vores solsystem og udforskning af dette. Vækker dette din interesse og ønsker du at deltage, så meld dig endelig til begivenheden og send os gerne en på AU-foredrag@vestsj.unf.dk. Vi glæder os til at se jer!!

Dette skriver de bl.a. selv om foredraget:

I aften kommer du med på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hører om nogle af de fascinerende anderledes verdener som findes milliarder af kilometer borte.

I foredraget ”besøger” vi vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter og hører om de forhold som findes på planeternes overflader og i deres atmosfære. Der findes glohede klippeplaneter hvis overflade er dækket af et flydende lavahav, og planeter som hovedsageligt består af flydende vand – et flere tusinde kilometer dybt hav. Andre exoplaneter har kulsorte skyer i en varm gasholdig atmosfære. Undersøgelserne af exoplaneterne har vist at vores eget Solsystems store gasplaneter som Jupiter og Saturn er sjældne, mens planeter på størrelse med Jorden findes i baner om stort set alle stjerner i Mælkevejen.

Frist: 20. feb. 2018 kl. 19:00

HANS KJELDSEN

professor i astrofysik, Aarhus Universitet

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Vestsjælland

Tirsdag d. 20. Februar 2018

kl. 19.00- 21.00

ZBC Selandia

Willemoesvej 4
4200 Slagelse