Julen forbindes med mange ting; men i modsætning til andre højtider, er julen især forbundet med nogle helt bestemte dufte og smage. Før jul er det duften af julebag, der skyldes en række krydderier, som for de flestes vedkommende ikke bruges så meget resten af året. Det er krydderier som kardemomme, kanel, allehånde, muskat, vanilje og ikke mindst nelliker, som alle indgår i de kager, der bages til jul og i den gløgg, der drikkes inden jul. Nelliker bliver også stukket ind i appelsiner og hængt op i stuen. Når julen så endelig kommer, breder duften af gran sig i huset.
Alle disse duft- og smagsgiveres historie og botanik vil blive omtalt såvel som kemien af de stoffer, der giver dem deres duft og smag. Det vil blive forsøgt at kaste lys over, hvorfor nogle planter og træer producerer disse duftstoffer.
FOREDRAG • UNF Odense
Torsdag d. 7. December 2017
kl. 19.00- 21.00
Denne aktivitet er kun for: