UNF / Aktiviteter / 7. december 2017 • Duften og smagen af jul

Duften og smagen af jul

Foredrag ved Carl Th. Pedersen

TORSDAG D. 7. DECEMBER 2017
UNF Odense

Julen forbindes med mange ting; men i modsætning til andre højtider, er julen især forbundet med nogle helt bestemte dufte og smage. Før jul er det duften af julebag, der skyldes en række krydderier, som for de flestes vedkommende ikke bruges så meget resten af året. Det er krydderier som kardemomme, kanel, allehånde, muskat, vanilje og ikke mindst nelliker, som alle indgår i de kager, der bages til jul og i den gløgg, der drikkes inden jul. Nelliker bliver også stukket ind i appelsiner og hængt op i stuen. Når julen så endelig kommer, breder duften af gran sig i huset.

Alle disse duft- og smagsgiveres historie og botanik vil blive omtalt såvel som kemien af de stoffer, der giver dem deres duft og smag. Det vil blive forsøgt at kaste lys over, hvorfor nogle planter og træer producerer disse duftstoffer.

CARL TH. PEDERSEN



Biokemi
Bioteknologi
Kemi

Praktisk info

FOREDRAG • UNF Odense

Torsdag d. 7. December 2017

kl. 19.00- 21.00

U46, Syddansk Universitet, Campus Odense

Campusvej 55, Indgang C
5230 Odense M

VIS KORT